Tiedoston luvan muuttaminen vain luku -tilasta lukukirjoittamiseen Macissa

Mac OS X Sharing & Permissions -asetusten avulla voit muuttaa, kuka voi tarkastella tai muokata tiettyjä tiedostoja. Tiedoston muuttaminen vain luku -tilasta luku- ja kirjoitustoimintoon saattaa edellyttää järjestelmänvalvojan salasanaa Järjestelmäasetusten asetuksista riippuen. Voit muuttaa Mac OS X Finder -ohjelman käyttöoikeuksia tiedosto- tai kansion Info-ikkunassa.

1.

Avaa Finder ja siirry tiedostoon, johon haluat muuttaa käyttöoikeuksia. Napsauta sen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Hae tiedot" ja syötä tiedoston Info-ikkuna.

2.

Napsauta Info-ikkunan vasemmalla puolella olevaa avattavaa jako-osiota.

3.

Napsauta "Vain luku" -vaihtoehtoa haluamasi käyttäjän Oikeudet-sarakkeessa ja valitse "Lue ja kirjoita". Anna tarvittaessa järjestelmänvalvojan salasana.

vinkkejä

  • Varmista, että "Lukittu" -painike ei ole valittuna Info Finder -ikkunassa. Jos tiedosto on lukittu, oikeuksia ei voi muokata.
  • Vaihda kohteen omistaja napsauttamalla lukituskuvaketta Info-ikkunan oikeassa alakulmassa. Anna nimi ja salasana. Napsauta "+" -painiketta Info-ikkunan vasemmassa alakulmassa, valitse käyttäjä tai ryhmä ja valitse "Valitse".
 

Jätä Kommentti