Ryhmäoikeuksien muuttaminen SharePointissa

Yrityksesi on monipuolinen, ja eri työntekijät toimivat eri rooleissa. Niiden SharePoint-tarpeet ovat myös erilaisia. Esimerkiksi joidenkin käyttäjien pitäisi pystyä lataamaan tai muuttamaan sisältöä sivustossa, kun taas toiset saattavat vain tarkastella sisältöä. Saatat joutua myös estämään SharePoint-sivuston tai sen osien valtuuttamattomat käyttäjät. Kun yrityksesi kehittyy, SharePoint-käyttäjät muuttuvat joidenkin jäsenten lähtiessä, toiset liittyvät ja jotkut ottavat uusia rooleja. Ryhmän käyttöoikeuksien hallinta on yksinkertainen tapa pitää SharePoint-käyttäjät yhdenmukaisia ​​yrityksesi kanssa.

Muuta sivuston käyttöoikeuksia

1.

Avaa Sivustoryhmä-sivu. SharePoint-sivustossa jokainen käyttäjä on vähintään yhden ryhmän jäsen. Oletuksena SharePointilla on seuraavat ryhmät, joista jokaisella on jo asetettu käyttöoikeusjohto: Vieras, Lukija, Avustaja, Web-suunnittelija ja järjestelmänvalvoja. Asiakkailla on vähimmäisoikeudet vain sisällön katseluun. Lukijat voivat luoda omia sivustojaan, mutta eivät voi muuttaa muita sivustoja. Avustajat voivat lisätä, muokata tai poistaa sisältöä, mutta ne eivät voi luoda uusia luetteloita tai asiakirjakirjastoja. Web-suunnittelijoilla on kaikki osallistujien oikeudet, mutta ne voivat myös muokata sivusuunnittelua ja lisätä asiakirjaluetteloita ja kirjastoja. Järjestelmänvalvojat voivat tehdä kaikki Web-suunnittelijat, mutta myös hallita käyttäjiä, ja voivat asettaa korkeamman tason asetuksia. Sivustossasi voi olla myös muita ryhmiä. Voit muokata näiden oletus- tai mukautettujen ryhmien oikeuksia.

2.

Valitse ryhmä, jota haluat muokata. Jos haluat esimerkiksi muokata Vieras-sivustoryhmän oikeuksia, klikkaa "Vieraat".

3.

Valitse sivustoryhmäsivulta "Muokkaa sivustoryhmän käyttöoikeuksia". Muuta oikeuksia, valitset oikeuksia, jotka haluat myöntää ryhmälle, ja poistamalla valinnanoikeudet, jotka haluat kieltää ryhmältä. Huomaa, että yksittäisten käyttäjien oikeuksia voidaan hallita samalla tavalla.

Lisää käyttäjät ryhmään

1.

Etsi Sivuston asetukset -sivulta "Käyttäjät ja käyttöoikeudet" -sarakkeesta ja valitse "Ihmiset ja ryhmät" -linkki.

2.

Napsauta Ryhmät, jos haluat siirtyä Kaikki ryhmät -sivulle ja löytää ryhmän, johon haluat lisätä käyttäjiä. Napsauta ryhmän nimeä.

3.

Valitse Uusi-valikosta Lisää käyttäjät. Selaa niiden käyttäjien nimiin, jotka haluat lisätä. Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa Käyttäjät / Ryhmät-tekstiruutuun luettelon käyttäjätunnuksista, verkkotunnusten ryhmistä tai sähköpostiosoitteista, ja jokainen luettelossa oleva kohde on erotettu puolipisteellä.

4.

Valitse Anna käyttöoikeus -kohdassa Lisää käyttäjät ryhmään. Valitse avattavasta valikosta ryhmä, johon haluat lisätä käyttäjät. Napsauta OK.

Poista käyttäjät ryhmästä

1.

Etsi Sivuston asetukset -sivulta "Käyttäjät ja käyttöoikeudet" -sarakke ja napsauta "Ihmiset ja ryhmät" -linkkiä.

2.

Napsauta Ryhmät, jos haluat siirtyä Kaikki ryhmät -sivulle ja löytää ryhmän, josta haluat poistaa käyttäjät. Napsauta ryhmän nimeä.

3.

Valitse poistettavien käyttäjien nimien vieressä olevat valintaruudut.

4.

Valitse Toiminto-valikosta Poista käyttäjät ryhmästä.

 

Jätä Kommentti