Käyttöoikeuksien muuttaminen Windowsissa

Kun lisäät uuden työntekijän verkkoon, verkonvalvoja perustaa käyttäjätilin ja määrittää työntekijän yhdelle tai useammalle ryhmälle, jotta tiedostojen jakaminen työryhmässä tai osastossa on helpompaa. Kun työntekijä jakaa tiedostoja, hän voi valita yksittäisiä käyttäjiä tai käyttäjäryhmiä ja määrittää vain luku- tai kirjoitusoikeuden. Tiedostot ja kansiot perivät samat oikeudet kuin vanhemmat kansiot. Tarkempaa ohjausta varten käyttäjä voi jakaa tiedostoja ja määrittää viisi käyttäjää tai ryhmää erikseen. Edistyneet käyttäjät voivat määrittää 13 käyttöoikeutta ja voivat muokata, miten oikeudet peritään vanhemmista kansioista.

Vakiooikeudet

1.

Käynnistä File Explorer ja siirry kansioon, joka sisältää kansion tai tiedostot, jotka tarvitsevat muutoksia niiden oikeuksiin.

2.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota tai tiedostoa ja valitse "Ominaisuudet". Napsauta "Suojaus" -välilehteä.

3.

Klikkaa "Muokkaa ...", jos haluat myöntää tai kieltää viisi vakiooikeutta kullekin ryhmälle tai käyttäjälle, jolla on pääsy tiedostoon: Täysi hallinta; Muuttaa; Lue ja suorita; Lukea; ja kirjoittaa. Napsauta käyttäjän tai ryhmän nimeä ikkunan yläosassa olevaan ruutuun ja valitse sitten "Salli" tai "Estä" -ruutu jokaiselle viidestä oikeudesta.

4.

Napsauta Lisää ..., jos haluat lisätä ryhmän tai käyttäjän, jota ei ole luettelossa. Valitse ryhmä tai käyttäjänimi ja valitse sitten Salli tai Estä-ruutu, jos haluat määrittää uuden ryhmän tai käyttäjän oikean suojauksen.

5.

Korosta ryhmä tai käyttäjä ylimmässä ikkunassa napsauttamalla ja poista kaikki kyseisen ryhmän tai käyttäjän oikeudet tämän tiedoston tai kansion kohdalla napsauttamalla Poista.

6.

Tallenna muutokset napsauttamalla "OK" tai poistuttaaksesi "Peruuta" tallentamatta niitä.

Lisäoikeudet

1.

Napsauta "Lisäasetukset" -painiketta Suojaus-välilehdessä, kun haluat määrittää erityisiä oikeuksia tai muuttaa luvan perintöä. Napsauta Lisäasetukset-suojausasetukset -ikkunan "Muuta käyttöoikeuksia".

2.

Valitse käyttäjä tai ryhmä oikeuksien merkintöjen luettelosta napsauttamalla. Valitse "Muokkaa ...", jos haluat myöntää tai kieltää jokaisen 13 käyttöoikeustasoa: Täysi hallinta; Siirrä kansio / suorita tiedosto; Luettele kansio / lue data; Lue määritteet; Lue laajennetut määritteet; Luo tiedostoja / kirjoita tietoja; Luo kansioita / liitä tietoja; Kirjoita attribuutteja; Kirjoita laajennettuja ominaisuuksia; Poistaa; Lue käyttöoikeudet; Muuta käyttöoikeuksia; Ottaa omistukseen. Tallenna muutokset napsauttamalla OK.

3.

Poista valinta valitsemalla "Sisällytä perinnölliset oikeudet tämän objektin vanhemmalta" -valintaruutu, jos et pysty muuttamaan tiedostoa tai kansiota koskevaa 13 käyttöoikeustasoa, koska ne kaikki ovat perineet vanhemmasta kansiosta. Valitse "Lisää" tai "Poista", jos haluat määrittää perinnölliset oikeudet tähän tiedostoon tai kansioon, tai valitse "Poista" poistaaksesi kaikki perinnölliset oikeudet. Napsauta "Muokkaa ...", jos haluat muokata valittua käyttäjää ja tiedostoa tai kansiota koskevia lupia. Tallenna muutokset valitsemalla "OK" tai peruuttamalla ne "Peruuta".

4.

Napsauta "Lisää ..." ja valitse uusi käyttäjä tai ryhmä, joka lisää oikeuksia tiedostoon tai kansioon. Hyväksy oletusoikeudet, jotka käyttäjä perii vanhemmaltaan, tai määritä käyttöoikeudet erikseen, jos valitset perintäkentän. Tallenna muutokset napsauttamalla "OK" tai ohittaaksesi "Peruuta".

5.

Korosta ryhmä tai käyttäjä lupakirjaan ja poista kaikki kyseisen ryhmän tai käyttäjän oikeudet napsauttamalla Poista. Napsauta Poista, jos olet lisännyt uuden käyttäjän ja päättänyt, kun annat käyttöoikeuksia, joita et halua lisätä käyttäjään, koska Peruuta-painike vaikuttaa vain käyttöoikeuksien määrityksiin eikä se peruuta toimen lisäämistä. käyttäjälle luetteloon.

6.

Napsauta Tehokas käyttöoikeudet -välilehteä ja valitse ryhmä tai käyttäjä, jonka käyttöoikeudet olet muokannut. Tarkista käyttäjälle myönnetyt oikeudet muutosten ja muiden Windowsin suojausasetusten perusteella.

7.

Tallenna kaikki tämän tiedoston tai kansion oikeudet napsauttamalla viimeistä kertaa OK.

varoitukset

  • Vain edistyneiden käyttäjien pitäisi muuttaa manuaalisesti tiedostojen käyttöoikeuksia, erityisesti niitä, joihin liittyy perintö. Jos muutat käyttöoikeuksia väärin, ne voivat olla ristiriidassa muiden suojausasetusten kanssa.
  • Tähän artikkeliin sisältyvät ohjeet koskevat uuteen tekniikkaan perustuvaa tietokonetta käyttäviä Windows-tietokoneita. NTFS-järjestelmään soveltuvat Windows-versiot sisältävät Windows NT 3.1, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2000, Windows Server 2003, Windows Server 2008 ja Windows Server 2012. Nämä ohjeet eivät koske medioita, jotka on alustettu eri tiedostojärjestelmä, kuten muistikortti, joka on alustettu File Allocation Table -tiedostojärjestelmällä.
 

Jätä Kommentti