Facebookin asetusten muuttaminen mihin et näy chatissä

Facebook Messengerin oletusasetukset näkyvät, kun olet aktiivinen verkossa ja voit keskustella työtoverin tai ystävän kanssa. Yhteydet näkevät vihreän pisteen Facebook Messenger -sovelluksessa tai Facebook-sivustossa, joka osoittaa, että olet käytettävissä, ja näet, mitkä yhteydet ovat käytettävissä vastaanottamaan viestejä reaaliajassa sijoittamalla vihreän valon heidän nimensä vieressä. Näin on helppo muodostaa yhteys jonkun kanssa reaaliajassa, kun tiedät, että ne ovat verkossa ja näkevät viestisi.

Messenger-sovelluksessa ja Messenger-sivustossa Facebookissa voit piilottaa sen, että olet verkossa, ja muut käyttäjät eivät tiedä, että olet aktiivinen. Facebook-selainversiossa on enemmän vaihtoehtoja näkyvyytesi suhteen kuin sovelluksessa. Joka tapauksessa sinun ei tarvitse näyttää aktiivisena chatissa. Voit lähettää ja lukea viestejä tilasta riippumatta.

Vihreän pisteen poistaminen Facebook Messenger -sovelluksesta

Voit poistaa vihreän valon Facebook Messenger -sovelluksessa mobiililaitteessasi avaamalla Facebook Messenger -sovelluksen älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi. Napauta profiilikuvaasi avoimen sovelluksen yläosassa. Selaa Asetusvaihtoehtoja, kunnes saavutat "Aktiivinen tila" -vaihtoehdon ja napauta sitä. Sammuta muiden käyttäjien kyky nähdä, milloin olet aktiivinen tai äskettäin aktiivinen valitsemalla piste tai liukusäädin tekstin vieressä, jonka nimi on "Näytä kun olet aktiivinen _" _, avautuvassa näytössä. Näkyviin tulee ikkuna, jossa huomataan, että et näe, milloin ystäväsi ovat aktiivisia tai äskettäin aktiivisia. Valitse "Sammuta", kun haluat suorittaa toiminnon ja poistaa aktiivisen tilan ja vihreät pisteet Messenger-sovelluksen sisällä. Voit silti keskustella ja nähdä kaikki chat-luettelossasi, mutta eivät niiden aktiivista tilaa.

Aktiivisen tilasi sammuttaminen Messenger-sovelluksessa mobiililaitteessasi ei sammuta aktiivista tilannetta chatissa Facebook-sivustossa.

Muuta Messenger-asetuksia Web-selaimessa

Facebook Messenger näyttää erilaiselta, kun sitä tarkastellaan verkkoselaimessa, koska se on integroitu Facebookiin kokonaisuudessaan eikä toimi itsenäisenä sovelluksena. Chat-yhteystietosi näkyvät Facebookin pääikkunan oikealla puolella olevassa paneelissa. Kun olet online-tilassa, voit nähdä vihreän pisteen jokaisen luettelossa olevan henkilön vieressä, joka on myös tällä hetkellä verkossa. Kun olet ei-aktiivinen, voit silti nähdä heidän nimensä ja lähettää heille viestejä, mutta et näe, ovatko ne verkossa, eivätkä he näe, onko verkossa.

Voit poistaa aktiivisen chat-tilan käytöstä siirtymällä chat-yhteystietoluettelon alareunaan ja napsauttamalla vaihteen asetukset -kuvaketta. Valitse "Sammuta aktiivinen tila". Tässä vaiheessa voit valita "Poista kaikkien aktiivisten henkilöiden aktiivinen tila", "Poista kaikkien yhteystietojen aktiivinen tila paitsi ..." tai "Sammuta aktiivinen tila vain joidenkin yhteystietojen kohdalla ..." ponnahdusikkunassa.

Valintasi ei vaikuta Messenger-sovelluksen aktiiviseen tilaan. Jokainen laite on asetettava erikseen.

Voit myös vaihtaa aktiivisen tilan päälle ja pois pääkäyttäjän Facebook-näytöstä. Voit tehdä tämän napsauttamalla Facebook-näytön yläreunassa olevaa "Viestit" -kuvaketta, jolloin voit tarkastella viimeisimpien viestien luetteloa. Siirry tämän luettelon alareunaan ja valitse "Näytä kaikki Messengerissä". Näkyviin tulevan näytön vasemmalla puolella näkyy luettelo viimeisimmistä viesteistä. Tämän luettelon yläpuolella on valikkokuvake, joka muistuttaa pyörää. Napsauta kuvaketta ja valitse "Asetukset". Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa on sama "Näytä, kun olet aktiivinen" -vaihtoehto. Vaihda liukusäädintä aktiiviseen tilaan ja vasemmalle puoleen, kun olet pois päältä.

 

Jätä Kommentti