Miten Google-tilejä tarkistetaan?

Kun kaikki Google-tilin kautta saatavilla olevat palvelut, Google Analyticsista Google-dokumentteihin, ei riitä, että tämä tili tulee olemaan olennainen osa yritystäsi. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on aina varmistettava, että sinulla on pääsy ja hallita tiliäsi. Jos aiot vaihtaa sähköpostiosoitteita tai poistaa sähköpostiosoitteen, jota käytät vahvistamiseen Google-tililläsi, sinun pitäisi muuttaa tämä Googlessa mahdollisimman pian.

Tilit eivät liity Gmailiin

Niin kauan kuin et käytä Gmail-tiliä vahvistusviestinä Googlessa, voit muuttaa sitä milloin tahansa. Kirjaudu Googleen Google-tilien kotisivulla (katso resurssit) ja napsauta Sähköpostiosoitteesi alla olevaa Muokkaa-linkkiä. Tämän jälkeen voit lisätä toisen sähköpostiviestin Google-tilillesi. Kun olet lisännyt toisen osoitteen, siirry sähköpostiohjelmaasi, avaa vahvistusviesti ja vahvista sähköpostitili. Palaa Google-tilien etusivulle, tee uusi sähköpostiosoite ensisijaiseksi sähköpostiviestiksi ja poista alkuperäinen sähköpostitili, jos haluat.

Tilit liittyvät Gmail-tiliin

Jos käytät Gmail-tiliä Google-tuotteiden ja -palveluiden käyttämiseen, et voi poistaa tätä osoitetta Google-tilistäsi, mutta voit lisätä muita sähköpostiosoitteita, kuten oman verkkotunnuksesi tai Yahoo- tai Hotmail-osoitteesi. Voit käyttää näitä ylimääräisiä tilejä varmennustarkoituksiin, mutta Gmail-tilisi on ensisijainen tilisi kirjautuessasi Google-palveluihin, kuten AdSense, Docs ja Analytics. Jos haluat lisätä sähköpostiosoitteesi Google-tiliisi, kirjaudu Google-tilien etusivulle ja napsauta sähköpostiosoitteesi alla olevaa Muokkaa-linkkiä. Kirjoita lisää sähköpostiosoitteita tekstikenttään.

Vahvistussähköpostit

Turvallisuustoimenpiteenä Google lähettää kaksi sähköpostiviestiä, kun muutat vahvistussähköpostiosoitettasi. Yksi viesti siirtyy uuteen sähköpostiosoitteeseesi ja pyytää sinua varmistamaan, että se on oikea osoite napsauttamalla viestiin upotettua linkkiä. Toinen viesti menee vanhaan sähköpostiosoitteeseesi ja kertoo, että olet vaihtanut osoitteita. Tämä viesti ei edellytä mitään toimia. Se lähetetään tietoturvatoimena, jos joku on saanut tilillesi pääsyn ja yrittää poistaa pääsyn siihen.

Kadonnut pääsy ensisijaiseen sähköpostitiliin

Joskus ihmiset menettävät pääsyn sähköpostitileihin. Tämä voi tapahtua Hotmailin kaltaisen palvelun kanssa, jos et ole käyttänyt tiliä jo jonkin aikaa. Se voi myös tapahtua, jos annat Web-verkkotunnuksesi vanhentua tai käytät sähköpostiosoitetta aiemmalta työnantajalta. Useimmissa tapauksissa vanhaan osoitteeseen lähetetty vahvistusviesti, kun yrität poistaa sen, ei saisi vaikuttaa sinuun. Mutta jos joku muu omistaa tämän sähköpostiosoitteen, he voivat mahdollisesti käyttää kyseistä vahvistusviestiä estämään sinua poistamasta osoitetta Google-tilistäsi. Voit estää tämän muuttamalla salasanasi ja käyttämällä vaihtoehtoista palautusasetusta, kuten lisäämällä tietoturvakysymyksen tai käyttämällä matkapuhelimen vahvistusta, vahvistaaksesi henkilöllisyytesi.

 

Jätä Kommentti